Thermografische inspecties

Abelen Bouwadvies heeft de apparatuur en diploma’s in huis om zelf thermografische inspecties uit te voeren. Dat doen we bijvoorbeeld als u een lekkage heeft in de vloerverwarming, een lek in de waterleiding of als u het vermoeden heeft dat u ergens in huis warmte of energie verliest. Met een warmtebeeldcamera brengen we het lek, de lekkage of het energieverlies perfect in beeld.

Wat is een thermografische inspectie precies?

Een thermografische inspectie is een inspectie met infrarood apparatuur (oftewel dus: een warmtebeeldcamera). Met zo’n camera maken we foto’s van uw woning of constructie. Maar waar je met een gewone camera kleurverschillen ziet, zie je op de foto’s die met een warmtebeeldcamera zijn gemaakt warmteverschillen. Op de foto’s zie je dus precies op welke plekken het relatief warm is en relatief koud. De plekken die afwijken kunnen wijzen op een defect, storing of lekkage.

Wanneer laat je zo’n inspectie uitvoeren?

Dat kan om heel verschillende redenen zijn:

  • Heeft u een vochtige muur?
    Dat duidt op een lekkage. Maar ja, waar zit die lekkage? Het gaat te ver om de muur open te breken en dan te zoeken. Met een thermografische inspectie sporen we de lekkage op. Dat doen we contactloos. Oftewel: we hoeven niet ín de muur te zijn om het lek op te sporen.
  • Heeft u een vloerverwarming die niet goed functioneert?
    De kans is groot dat er ergens een lek in de leiding zit. Reparatie is noodzakelijk, maar vaak helaas kostbaar, omdat het meestal veel werk kost om te ontdekken waar het lek zit. Behalve.. als je een thermograaf inschakelt. Die spoort het lek snel en contactloos op. Scheelt je niet alleen aardig wat hak- en breekwerk!
  • Heeft u het idee dat uw energierekening te hoog is?
    Dat kan betekenen dat er een voor het oog onzichtbare fout in de constructie zit die warmteverlies veroorzaakt. Misschien zit er een koudebrug, waarbij de muurisolatie niet overgaat in de vloerisolatie. Of misschien is de dakkapel of de muur (plaatselijk) niet goed geïsoleerd. Gevolg is dat er warmte verloren gaat en u onnodig veel energie verbruikt en betaalt. Met onze infrarood apparatuur sporen wij de plekken op waar dit zogeheten thermisch energieverlies plaatsvindt.

Het grootste voordeel van een inspectie: kostenbesparing!

Met onze infrarood apparatuur sporen wij een defect of lek snel op. Dat voorkomt onnodig breekwerk en scheelt u dus in de kosten voor reparatie. De thermograaf levert u de handvaten aan om gericht te gaan isoleren en daarmee uw energienota te verlagen.

Kan ik een thermografisch onderzoek bij mij thuis uit laten voeren?

Ja hoor. Bel of mail ons. Op basis van uw input kunnen we direct een prijsopgave maken. Vaak vallen de kosten van zo’n onderzoek ontzettend mee. Zeker als u dat afzet tegen de kosten die u zou maken als u geen thermografisch onderzoek laat uitvoeren.

Vraag nu een offerte aan.