Wat is een bouwgebrek

Een bouwgebrek is een fout in de constructie die is ontstaan tijdens het bouwen, verbouwen, renoveren of uitbreiden van een pand of schade die is ontstaan als gevolg van externe invloeden. Onderstaand vindt u een aantal voorbeelden van bouwgebreken. Klik op een van de opties voor uitleg.

Gevelschade

De gevel is het aanzicht van het pand. Het is vaak de meest in het oog springende en daardoor ook meest verwerpelijke schade. Kortom: schade die snel moet worden geanalyseerd om vervolgens ook snel te kunnen worden behandeld.

Lees verder

Voegwerkschade

Voegwerk heeft twee functies: decoratief en functioneel. Wanneer het voegwerk loslaat, heeft dat zowel impact op de uitstraling van het pand als op de kwaliteit van het pand.

Lees verder

Lekkages

Niets zo vervelend als vocht in huis. Het tast niet alleen de kwaliteit van het pand aan, het veronaangenaamt ook de kwaliteit van leven. Maar waar zit het lek?

Lees verder

Scheurvorming

Pas op met scheuren. Een scheur hoeft lang niet altijd nadelige gevolgen te hebben, buiten het feit dat een scheur in de wand niet mooi is natuurlijk. Maar een scheur kan wel degelijk ook een enorme impact hebben

Lees verder

Insectenaantasting

Heeft u ontdekt dat een insect zich in uw constructie heeft genesteld? Bestrijden is niet ons vak, maar hoe groot is de schade die ze hebben aangericht?

Lees verder